Samo neka raste ono što treba... i Kosor zadovoljna

Premijerka Kosor gotovo svaki tjedan se upisuje u anale povijesti svojim antologijskim izjavama. Nesumnjivo će o njenim javnim istupima naša djeca učiti u svojim knjigama iz povijesti, a među njima će se zasigurno naći i posljednja u nizu…

 

Premijerka je otvorila današnju sjednicu Vlade porukama dobrodošlice papi Benediktu XVI, ali i najnovijim rezultatima izvoza. Istaknuvši kako je izvoz u odnosu na travanj prošle godine veći za čak 36,3 posto, usput je poručila: Neka raste sve što treba rasti. Premijerko, nije da se ne slažemo…:).

To je najveći zabilježeni rast do sada i to je dobar pokazatelj, a očekujemo još i podatke za trgovinu na malo. Što se turizma tiče, dobit je u travnju bila veća za 22 posto u odnosu na travanj prošle godine. Neka raste i dalje sve što treba rasti – njene su riječi.

Predsjednica Vlade naglasila je kako pohod Svetoga Oca tumači kao posjet osvjedočenog prijatelja Hrvatske i hrvatskoga naroda te je podsjetila na presudnu ulogu Svete Stolice u priznanju neovisnosti Republike Hrvatske prije dvadeset godina "i na tome ostajemo zauvijek zahvalni“, kazala je. Hrvatska i sada ima veliku potporu Vatikana i Pape u procesu završetka pregovora i pristupanju u Europsku uniju, istaknula je. Ta nas potpora na poseban način osnažuje jer se mi želimo vratiti kući, u krug zapadnih demokracija Europe i sjesti za stol s ostalim članicama EU - rekla je Kosorova.

Svetom Ocu zahvalila je i na potpori tijekom dogovora sa Slovenijom oko sklapanja arbitražnog sporazuma, kada je pronađeno rješenje za granična pitanja između dvije države, a što je, naglasila je, otvorilo put deblokadi pregovora s EU. Kada smo trpjeli razne kritike jer smo se uspjeli dogovoriti sa slovenskom vladom, upravo je Sveti Otac dao potporu tom sporazumu i prijateljskom dijalogu i načinu pronalaženja rješenja - poručila je Kosor. (Hina/tportal.hr/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox