Šangaj i Zagreb se vole

Povodom Dana grada Zagreba, 31. svibnja, gradonačelnik Milan Bandić primio je izaslanstvo Šangaja, grada s kojim Zagreb razvija prijateljstvo i suradnju više od 30 godina, a na jučerašnjem susretu u gradskoj palači Dverce dogovoreno je da će se uža suradnja razvijati posebice u turizmu i sportu.

 

Izaslanstvo iz Šangaja predvodili su predsjednik Odbora kineske narodne političke konferencije Feng Guoqin i članica Izvršnog odbora, zamjenica generalnog direktora i Ureda za vanjske poslove Šangaja Wu Yuemei.

Susret u Dvercu je nastavak svestrane suradnje i međusobnog uvažavanja uprava prijateljskih gradova. Dogovorena je uža suradnja, posebno na području turizma i sporta. Naime, kako su naglasili gosti, svaki peti turist koji iz Kine posjeti Zagreb, dolazi upravo iz Šangaja. S obzirom na to da je u šangajskom izaslanstvu bio i potpredsjednik Odbora korporacije auto moto industrije, najavljena je mogućnost suradnje i na tom planu - stoji u priopćenju iz gradske uprave.

Podsjećaju da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio Šangaj lani, kad su bili gosti na svjetskoj izložbi EXPO 2010. i kad je organizirana posebna svečanost u čast prijateljstva Zagreba i Šangaja s prigodnim koncertom. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox