Savjetnici županice Lovrić tuže Šanteka zbog klevete

Savjetnici sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel (SDP) točnije njih 12 tuži HDZ-ovog HDZ-ov saborskog zastupnika i vijećnika u Skupštini Sisačko-moslovačke županije Ivana Šanteka za klevetu zbog njegovog javnog propitivanja rade li oni uopće što za plaću koju primaju.

Svima je jasno da se radi o 'alibi tužbi' jer računaju da sam zastupnik koji ima imunitet i da mi Sabor zbog privatne tužbe neće skinuti imunitet. Dakle, oni bi bili čisti jer su me tužili, a ja da se branim imunitetom, istaknuo je Šantek.

Kao zastupnik ću se založiti da mi se skine imunitet jer mi je u interesu da počne sudski postupak kroz kojim bi se utvrdilo što su ti savjetnici proteklih nekoliko godina radili, odnosno jesu li išta radili, i je li to što primaju 5000 kuna neto naknade za rad u savjetu adekvatno trudu koji su uložili, rekao je Šantek.

Županica Marina Lovrić Merzel, opovrgnula je optužbe o političkoj korupciji, pa i brojke da je za plaće njezinih 12 savjetnika Sisačko-moslavačka županija u pet mjeseci izdvojila 532 tisuće kuna, ocijenivši da joj tu priču montira HDZ. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox