Schneider Electric peti na Gartnerovom popisu najboljih opskrbnih lanaca u Europi u 2018.

Schneider Electric, vodeća kompanija na području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizaciji, objavila je kako su je analitičari istraživačke kuće Gartner svrstali na 5. mjesto popisa 15 najboljih opskrbnih lanaca u Europi. Istraživačka kuća Gartner je popis za Europu objavila na svojoj godišnjoj Izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima u Londonu.


Probijanje u najboljih 5 na Gartnerovom popisu za Europu

"Počašćeni smo što smo se popeli na peto mjesto na popisu istraživačke kuće Gartner za Europu. Protekla godina za nas je bila obilježena snažnom digitalnom transformacijom, koju je naročito ubrzalo otvaranje naših pametnih tvornica u Europi (i šire) u sklopu naše strategije održivih i povezanih opskrbnih lanaca prilagođenih individualnim potrebama. Za nagradu su zaslužni neumoran rad djelatnika našeg Globalnog opskrbnog lanca, te njihov pojedinačni doprinos isporuci klijentima, kvaliteti i izvrsnosti opskrbnog lanca“, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik, Global Supply Chain Operations, Schneider Electric.

“Upotrebom Schneider EcoStruxure™ rješenja u našim pogonima klijentima smo demonstrirali vlastiti interni uspjeh na području inicijativa digitalizacije. Nastavit ćemo njihovu implementaciju na globalnoj razini radi postizanja još bolje operativne učinkovitosti našeg opskrbnog lanca uz unaprijeđenje performansi isporuke, sudjelujući tako u podršci rasta poslovanja Grupe. Nastavit ćemo obavljati poslove brzo i inovativno kako bismo našim klijentima isporučili vrijednost u digitaliziranom industrijaliziranom svijetu“, nadodao je Tamoud.

Opskrba klijenata u digitaliziranom industrijaliziranom svijetu

Prema Gartnerovom popisu, među tvrtkama s najboljim opskrbnim lancima zamijećena su tri ključna trenda za opskrbne lance:

-Unapređenje sposobnosti digitalnog opskrbnog lanca — Upotreba robotske automatike, nadzor baziran na senzorima, služba za korisnike bazirana na proširenoj stvarnosti (AR) i umjetnoj inteligenciji (AI) skaliraju se u tvornicama, skladištima i pozadinskim uredima. Osim toga, tvrtke naporno rade na ostvarenju cilja usklađivanja lanca od početka do kraja procesa, od mjesta potražnje natrag do proizvodnje i nabave.

-Suradnja, usluga i iskustvo klijenata — Usredotočenost na cjelokupno iskustvo klijenata kroz bolje razumijevanje načina na koji koriste proizvode, predviđanje buduće potražnje i brže reagiranje na probleme čak i prije nego se pojave.

-Vidljivost i sljedivost od početka do kraja opskrbnog lanca — Poslovanje u ekosustavu s uvidima u stvarnom vremenu omogućuje ne samo reagiranje na poremećaje, već i povećava točnost predviđanja.

Analitičari istraživačke kuće Gartner u svibnju su uvrstili Schneider Electric na popis 25 najboljih opskrbnih lanaca na svijetu u 2018., na kojem se popeo za pet mjesta na 12. mjesto popisa objavljenog na Gartnerovoj izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima održanoj u SAD-u. U Gartnerovim godišnjim popisima navode se tvrtke s najboljim opskrbnim lancima i opisuje njihova najbolja praksa.   

U 2017., 86.000 djelatnika Schneider Operacija globalnog opskrbnog lanca – koje se sastoje od 207 proizvodnih pogona u 44 zemlje i 98 distribucijskih centara -  upravljalo je s više od 260 000 proizvoda i obrađivalo preko 150 000 linija narudžbi dnevno.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox