Schneider Electric proglašen Microsoftovim partnerom godine 2021., kao vodeći svjetski generator promjena u segmentu održivosti poslovanja

Schneider Electric, predvodnik u automatizaciji i digitalnoj transformaciji upravljanja energijom objavio je kako je proglašen kao vodeća kompanija u stvaranju promjena u segmentu održivosti poslovanja. Priznanje prepoznaje Schneiderov utjecaj u postavljanju i ostvarivanju ciljeva dekarbonizacije korisnika, primjenom EcoStruxure™ softverskih rješenja koja se temelje na Microsoftovim tehnologijama.


U razdoblju od 2018. do 2020. godine Schneider Electric je svojim korisnicima uštedio 134 milijuna tona emisija CO2, a krajem prvog tromjesečja ove godine ta brojka je narasla na 276 milijuna tona. Grupa je u veljači ove godine dobila i priznanje organizacije Corporate Knights - proglašena je najodrživijom korporacijom svijeta, zato što pomaže svojim klijentima u ostvarivanju postavljenih ambicioznih ciljeva borbe s klimatskim promjenama. Uporabom portfelja softverskih rješenja EcoStruxure™, koja se temelje na najrazvijenijoj varijanti Microsoftove Azure platforme, Schneider pomaže organizacijama u postavljanju, postizanju, mjerenju i izvještavanju, na znanstvenim istraživanjima utemeljenih ciljeva dekarbonizacije i na taj način doprinosi poboljšanju njihovih prihoda.

Nagrada 2021 Microsoft Sustainability Changemaker Partner of the Year Award za nas je iznimno priznanje za sve ono što zajedno činimo u borbi protiv klimatskih promjena. Izuzetne odnose koje imamo s Microsoftom još ćemo poboljšati zajedničkim implementacijama našeg novog rješenja EcoStruxure™ Traceability Advisor, kojeg smo su-inovirali s Microsoftom i kojeg ćemo zajedno prodavati. To rješenje će našim zajedničkim korisnicima pomoći u povezivanju golemih količina podataka koje prikupljaju u svom poslovanju čime će dobiti vrijednost na temelju koje će sagraditi sveobuhvatan, sljediv i otporan lanac opskrbe, izjavio je Philippe Delorme, izvršni potpredsjednik zadužen za sustave upravljanja energijom u Schneider Electricu. Kao najodrživija tvrtka u svijetu, što potvrđuje i priznanje organizacije Corporate Knights, mi znamo da je budućnost zelena, pametna, humana i pokretana obnovljivim izvorima energije. Počašćeni smo time što su našu misiju prepoznali i naši partneri, dok proširujemo svoj portfelj proizvoda i osnažujemo našu 30-godišnju suradnju s Microsoftom, gradeći održivu budućnost zajedno.

Korisnik kojem je Schneider Electric pomogao, zajedno s Microsoftom, jest, primjerice, tvrtka JLL - jedan od najvećih vlasnika nekretnina u svijetu. JLL želi znatno smanjiti svoj ugljični otisak te prikupiti kvalitetne podatke o potrošnji energije i ostalim parametrima održivosti u svakom segmentu svog portfelja ulaganja.  Darren Battle, voditelj korporativnih nekretnina i uredskih prostora u Azijsko-tihooceanskoj regiji, kaže: Zahvaljujući Schneiderovom rješenju EcoStruxure™ for Real Estate, uredi u našem sjedištu u Singapuru opremljeni su senzorima koji se temelje na tehnologijama Interneta stvari. Sustav već sada stvara kvalitetnije okružje za naše zaposlenike i ostale koji rade u toj zgradi te smanjuje potrošnju energije za 30 posto. Primjena Schneiderovog rješenja u skladu s načelima održivosti uvećala je ukupnu vrijednost zgrade i omogućila nam je prvi korak k uredima budućnosti

S ovim priznanjem Schneider Electric je od Microsofta nagrađen i za razvoj sveobuhvatne strategije održivog upravljanja energijom za tvrtku Blackstone, jedan od najvećih privatnih fondova za kapitalna (equity) ulaganja u svijetu. Kod njih, Schneider Electric je implementirao svoje vrhunsko softversko rješenje EcoStruxure™ Resource Advisor, koje prikuplja i normalizira podatke o potrošnji energije i drugih režija, na svim razinama Blackstoneovog portfelja, od pojedinih investicija do regionalnih razina. EcoStruxure™ Resource Advisor je rješenje osmišljeno u skladu s načelima društvene, korporativne i ekološke odgovornosti (ESG - Environmental, Social, and Corporate Governance).

Podaci iz rješenja Resource Advisor omogućuju fondu Blackstone bolji pregovarački položaj u sklapanju ugovora s dobavljačima komunalnih i ostalih usluga. Blackstone uspijeva dobiti energiju iz pravih izvora, uz najniže moguće cijene. Prikupljeni podaci koriste se i za izradu posebnih izvještaja o pojedinim sektorima, koji se automatski osvježavaju, tako da se program može provoditi u skladu s najvažnijim pokazateljima poslovanja. Primjena tih rješenja Blackstoneu je uštedjela desetke milijuna dolara, smanjenjem troškova energije, provedbom inicijativa održivosti i strateškim izborima dobavljača energije. U rujnu 2020. godine Blackstone je postavio za cilj smanjenje emisije ugljičnog dioksida za 15 posto u svakom slijedećem ulaganju, bilo u imovinu ili u neku tvrtku, u slijedeće tri godine. Schneider Electricova rješenja bit će ključna komponenta Blackstoneova uspjeha u postizanju tih ciljeva.

S više od 15 godina predvodništva u održivosti, Schneider Electric je sebi postavio cilj biti ugljično neutralan do 2050. godine u svim segmentima svog poslovanja, a ranije ove godine tvrtka je implementirala svoj projekt Zero Carbon, ambiciozan novi program koji treba pomoći tvrtkama Schneiderovim dobavljačima, njih 1000 najvećih, da smanje svoje emisije ugljičnog dioksida za 50% do 2025. godine. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox