Šef NATO-a pozdravlja uspješan završetak libijske operacije

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen pozdravio je u ponedjeljak završetak vojne intervencije Sjevernoatlantskoga saveza koja je dovela do svrgnuća i smrti libijskoga čelnika Moamera Gadafija.

 

Krasno je biti u Libiji, u slobodnoj Libiji - rekao je Rasmussen na konferenciji za novinare u glavnome gradu Tripoliju. Mi smo vas zaštititli. Zajedno smo uspjeli. Libija je napokon slobodna, od Bengazija do Brege, od Misrate do zapadnih planina, sve do Tripolija - rekao je.

Rekao je da se ponosi ulogom koju je NATO odigrao u sedmomjesečnome ustanku protiv Gadafija u kojem je NATO sudjelovao zrakoplovima i brodovima. Večeras u ponoć završava jedno uspješno poglavlje NATO-ove povijesti. Već smo počeli pisati novo poglavlje libijske povijesti. Naši zapovjednici veoma su se trudili da ne naudimo ni vama ni vašim obiteljima - rekao je.

NATO će završiti svoju operaciju u Libiji u ponedjeljak u ponoć, sedam mjeseci nakon početka zračnih napada na snage Gadafijeva režima kako bi se "zaštitili libijski civili". Rasmussen je prošli tjedan rekao da je NATO-ova misija u Libiji "jedna od najuspješnijih" u 62-godišnjoj povijesti tog vojnog saveza. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox