Šelebaj uskoro na slobodi uz jamčevinu

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier koji se nalazi u pritvoru u zagrebačkom Remetincu bit će pušten da se brani sa slobode nakon što je sud prihvatio ponuđenu jamčevinu od 100.000 eura i hipoteke na kuću na otoku Hvaru, potvrdila je danas Hini njegova odvjetnica Ksenija Gržin-Dimitrijević.

 

Šelebaj bi iz zatvora trebao izaći nakon što se provede uknjižba založene nekretnine i preda novčani polog. Kada će to biti odvjetnica nije mogla precizirati. Dodala je da je sada sve stvar suda, ali da bi to moglo biti tijekom idućeg tjedna.

Vladimiru Šelebaju-Sellieru 13. studenoga bio je produljen istražni zatvor u Remetincu zbog istih osnova zbog kojih je i određen ranije, a to je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od bijega.

Šelebaj, koji ima i francusko državljanstvo, već je dva mjeseca u istražnom zatvoru zbog istrage nad tvrtkom Core Media. Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna. (Hina)

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox