Šest osumnjičenih u Sunčanom Hvaru za krađu 16 mil. kuna

Policija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba jer je utvrđena osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna. Identitet ni inicijali osumnjičenika nisu poznati.

 

Nakon ulaska Orco Property Group S. A. u vlasničku strukturu Sunčanog Hvara d.d. putem javno-privatnog partnerstva između te grupacije i državnih fondova, odnosno od 2005. do 2008., osumnjičenici su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa, iako su znali da je prezadužena i da su joj poslovni rezultati negativni. Tako su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, navodi se u priopćenju splitsko-dalmatinske PU.

 

Kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti te pomaganje u tim kaznenim djelima, zaključenje štetna ugovora i krivotvorenje službene isprave, oštećenje Sunčanog Hvara d.d. za ukupno 16 milijuna kuna.

 

Predsjednik Uprave Orco grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara, Jean-Francois Ott koji je zadržan u Zagrebu na obavijesnom razgovoru nije uhićen, kazala je Aleksandra Ljuba iz MUP-a. (Hina/MJ)

 

Foto: www.suncanihvar.com

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox