Seth Godin: Kako postati nezamjenjiv u poslu

Temi leadershipa pridružio se i marketinški stručnjak Seth Godin, autor brojnih knjiga, uključujući Linchpin i knjigu koja je u Hrvatskoj prevedena pod naslovom Plava krava.  U današnjem predavanju usredotočio se na donošenje odluka.  Govoreći o donošenju odluka osvrnuo se na gledanje izvan okvira i gledanje unutar okvira ili „kutije“.

Problem se gledanjem izvan okvira je što se na ništa ne možete osloniti, a kada gledate unutar kutije premračno je i ne znate što morate učiniti.Ako želite biti prosječni to je lako, a ako želite biti nezamjenjivi tada se morate i potruditi, naglasio je Godin.

Ako želite graditi nešto veliko ne možete imati ljude koji rade osrednji posao i koji su zamjenjivi. Kako postići vrhunske rezultate na poslu i kako stvarati jedinstvene i vrijedne rezultate? Morate raditi nešto jedinstveno i povećati svoju produktivnost pokazujući hvalevrijedne rezultate kako bi postali nezamjenjivi. Trebaju nam pojedinci u organizacijama koji će biti lideri, rekao je Seth Godin, dodavši kako smatra da je vodstvo harmonija.
Vaš životopis su vaši projekti i morate se zapitati kako možete uložiti još više u njih i dati još više od sebe. Ili ste zaposlenik koji radi jedan te isti posao svaki dan ili ste umjetnik koji svaki dan koristi svoje vještine i ostavlja učinak na ljudi i koristi svoje znanje i dostupne platforme kako bi mijenjao stvari, a jedna od njih je internet. Poručio je kako bi svi trebali težiti tome da postanu nezamjenjivi u poslu.

 

Autor: Jasmina Kolić

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox