Šezdeset militanata Al Kaide pobjeglo iz jemenskog zatvora

Deseci militanata Al Kaide pobjegli su u srijedu iz zatvora u južnom Jemenu nakon napada na zatvorski kompleks, izjavio je neimenovani dužnosnik jemenskih snaga sigurnosti.

 

Zapadne zemlje i susjedna Saudijska Arabija strahuju da Al Kaida iskorištava nestabilnost u Jemenu kako bi dobila uporište u toj osiromašenoj državi i pokretala napada u regiji i izvan nje. Jedna vojnik je ubijen, a dvojica su ranjena kada su militanti otvorili vatru na zatvor Al-Munavara u južnom lučkom gradu Al-Mukali.

Militanti su otvorili vatru na zatvorska vrata i razmjenjivali su vatru s čuvarima, a pritom su ranili dvojicu i ubili jednog - rekao je dužnosnik, dodajući da su 62 zatvorenika pobjegla. Svi su zatvorenici Jemenci i većina njih je zatvorena nakon povratka iz Iraka gdje su se borili u redovima militanata, kazao je.

Protivnici predsjednika Alija Abdulaha Saleha, koji se pod pritiskom brojnih prosvjeda sve teže održava na funkciji, optužuju ga da je prošli mjesec dopustio islamskim militantima da zauzmu Zindžibar, prijestolnicu južne pokrajine Abjan, samo kako bi pokazao da jedino on može zaustaviti islamiste u preuzimanju vlasti. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox