Šibenik: 12 milijuna eura za rekonstrukciju gata Vrulje

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i nadogradnji gata Vrulje u Šibeniku s predstavnicima tvrtke Konstruktor -Inženjering, čija je ponuda odabrana kao najpovoljnija na nedavno završenom dvostupanjskom međunarodnom natječaju, potpisao je direktor Lučke uprave Šibenik Marijan Petković.


Projekt će koštati 12 milijuna eura, a financirat će se zajmom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Prema ugovoru Konstruktor će šibenski gat Vrulje do 2014. godine rekonstruirati u pomorsko-putnički terminal na kojem će moći pristajati megajahte i kruzeri do 260 metara dužine.

Projektom se predviđa dogradnja gata Vrulje za novih 9.800 četvornih metara, čime bi se dobilo 510 metara dužine operativne obale umjesto sadašnjih 135.

Vlada je još 2004. godine luku Šibenik proglasila lukom od posebnoga gospodarskog interesa za RH, međutim zbog izrazito loše infrastrukturne opremljenosti pokazala se velika potreba za investiranjem.

U svibnju prošle godine Vlada je prihvatila izvješće o pregovorima za sklapanje ugovora o jamstvu između RH i EBRD-a za projekt modernizacije infrastrukture luke Šibenik, a Lučkoj upravi izdala jamstvo za zajam Europske banke s rokom otplate od 15 godina i počekom od četiri. (Hina/SJ)

 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox