Sindikat u DM-u? Čemu?

Prema podacima SSSH,  u mnogim tvrtkama je slučaj da uprava brani ili ucijenjuje radnike zbog osnivanja sindikata. Nešto slično se događa i u DM-u, gdje uprava, potencijalni sindikat, čini besposlenim. Ne, nema potrebe da osnivamo sindikat. Zašto? Pa zato što nam je dobro! - govori za jutarnji.hr djelatnica DM-a.

Zašto im je dobro? Plaća je u novčaniku prije desetog u mjesecu, a godišnje se novčanik puni 14 puta. Svi zaposlenici dobiju poklon-pakete s proizvodima DM-a, svaka tri mjeseca, navodi jutarnji.hr. Rade sedam sati, a za svaku radnu nedjelju dobe slobodan dan. Jesmo li spomenuli da je plaća 7326 kuna!? I što bi onda bila uloga sinidikata?

Radim sve. Vodim kancelariju, narudžbe robe, radim na blagajni, slažem police i čistim, dakle sve što i moje kolegice blagajnice - opisuje radni dan poslovotkinja u DM-ovoj trgovini, Sandra Horvat, prenosi jutarnji.hr. Plaća od 7326 kuna je tri puta veća od onih koje primaju kolegice, koje rade u sličnim trgovinama drugih poslodavaca. Tu cijene i svoje djelatnike, tu kupujemo!(mš)

 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Izvor: www.jutarnji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox