Sindikati: Ako nema novih poslove Đuro Đaković je u problemima

Povećajte razinu ugovaranja novih poslova, inače će Đuro Đaković dogodine biti u problemima, a prava radnika iz kolektivnog ugovora ugrožena, poručio je regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić upravi Holdinga Đuro Đaković.

Štivić je jučer na konferenciji za novinare rekao kako odgovornost nije samo na upravi Holdinga koju je postavila Vlada, već i na samoj Vladi koja još nije uspjela pokrenuti veći val investicija. Prema podacima koje je iznio sindikat aktualna uprava Holdinga Đuro Đaković od preuzimanja tvrtke ugovorila je poslove ispod plana koji je predstavila sindikatu.

Nastavi li se ovaj trend Đuro Đaković neće imati dovoljno posla slijedeće godine, ističe Štivić napominjući da trenutna situacija u nacionalnom i svjetskom gospodarstvu nije ohrabrujuća. Sindikat je reagirao i na izjavu ministra Slavka Linića koji je najavio daljnju privatizaciju Đure Đakovića. Stav uprave je bio da nisu došli da prodaju, nego da kupuju. Nemamo ništa protiv strateškog partnera, ali u planu rada nema privatizacije. Očekujemo da uprava demantira ministra, rekao je Štivić, podsjećajući da većinski vlasnik Holdinga Đuro Đaković ionako nije država.

Sindikat metalaca nemoralnim je ocijenio i inicijative za povećanje naknade članovima nadzornog odbora. Ovakvim inicijativama ne vodi se računa da Hrvatska živi u recesiji i da ljudi jedva preživljavaju, kaže Štivić dodajući da planirano povećanje nije veliko, ali je upitno za ljude postavljene od strane politike.

Govoreći o pozitivnim stranama suradnje s novom upravom Holdinga Štivić je posebno istakao kako se uprava obvezala ograničiti udio zaposlenih na određeno vrijeme na maksimalno 20 posto. (Hina/HT)

 

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox