Sindikati imaju 7 zahtjeva za stranku koju će podržati na izborima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) od stranaka koje će formirati novu Vladu traži ispunjavanje sedam ključnih zahtjeva, a o odgovorima stranaka ovisi koga će SSSH podržati na predstojećim parlamentarnim izborima.

SSSH traži novu ekonomsku i socijalnu politiku koja će uspostaviti ravnotežu između rada i kapitala, rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i doprinosa, te svih oblika rada na crno, kao i sustavnu i koordiniranu politiku zapošljavanja.

Od nove Vlade očekuju povećanje minimalne plaće sa sadašnjih 35 posto prosječne plaće na 50 posto prosječne plaće, te poreznu reformu kojom će se povećati porezi na imovinu i ekstra profit, a smanjiti porezi na rad i potrošnju.

Zahtijevamo reformu mirovinskog sustava koja uključuje izmjenu tzv. švicarske formule usklađivanja mirovina kako bi se omogućio postupan realni rast mirovina, te ukidanje povlaštenih mirovina, napomenuo je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel Osim toga, traži se reforma obrazovnog i zdravstvenog sustava. (Hina/jk)

 

 

Foto: Vilim Ribic, Mladen Novosel, Ozren Matijasevic, Kresimir Sever, Damir Jakus (Sanjin Strukic/Pixsell)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox