Sindikati podržali izlazak na referendum i ulazak u EU

Savez samostalnih sindikata Hrvatske preporučuje članstvu udruženih sindikata da u što većem broju izađe na referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i izjasni se za ulazak Hrvatske u EU jer je sudjelovanje u europskim institucijama i procesima odlučivanja u interesu Hrvatske.

SSSH ističe da je pristupanje Hrvatske EU-u kao najznačajniji motivator niza nužnih reformi u proteklome desetljeću već dosad imalo značajne pozitivne posljedice za Hrvatsku. Također, budući da je hrvatsko gospodarstvo u velikoj mjeri integrirano u europski gospodarski prostor, gospodarska kretanja u EU i u budućnosti će znatno utjecati na Hrvatsku, neovisno o ishodu referenduma.

Pristupanje EU-u, u slučaju pozitivnog ishoda referenduma, za hrvatske građane i radnike imat će niz učinaka, pri čemu SSSH naglašava da će konačni zbroj tih učinaka uvelike ovisiti o Hrvatskoj samoj, odnosno o tome kako ćemo znati iskoristiti mogućnosti koje članstvo pruža.

Stoga SSSH poziva sve članove da izađu na referendum i glasuju vodeći računa o dugoročnim interesima Hrvatske, njezinih građana i radnika. EU je mjesto gdje Hrvatska povijesno, kulturno i ekonomski pripada, ali odluku o tome, kao i odgovornost za posljedice takve odluke, moraju donijeti sami građani. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox