Širokopojasni internet područjima od posebne državne skrbi

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije pokrenula je posebni program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima te uputila javni poziv za dostavu prijedloga i ideja za softverske aplikacije i usluge koje povećavaju kvalitetu života i podupiru rast gospodarstva tih krajeva.

Cilj programa i javnog poziva jest dati priliku svim pravnim, ali i fizičkim osobama da iznesu svoje korisne ideje i prijedloge. HAKOM će zatim u suradnji s ciljanim korisnicima napraviti izbor te financirati realizaciju najvrjednijih ideja za ta područja. Program će se izvoditi uz potporu operatora na tržištu elektroničkih komunikacija te pružatelja usluga od javnog interesa.

Poziv za prijavu u program je otvorenog tipa te u njemu mogu sudjelovati sve zainteresirane fizičke ili pravne osobe – tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije, ali i pojedinačni građani. Valja napomenuti i to da se podnositelji projektne ideje (kojih može biti i više) mogu prijaviti samostalno ili s partnerskim institucijama. Krajnji rok za predaju prijedloga je 31. siječnja 2012. godine.

Svim dodatnim informacijama o programu moguće je naći na www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subid=894. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox