Šišljagić: Flauder je došao provocirati

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić reagirao je na današnje priopćenje Hrvatskog novinarskog društva povodom oduzimanja akreditacije novinaru Goranu Flauderu za praćenje te stranke, istaknuvši da "Flauder nije došao na konferenciju za novinare popratiti izborni program stranke, nego provocirati".

 

Šišljagić je rekao da je novinar Flauder tijekom konferencije ometao svojim komentarima izlaganje o izbornom programu HDSSB-a te da ga je on u jednom trenutku zamolio da se makne s mjesta gdje je stajao jer je smetao drugim novinarima. Istina je da smo mu oduzeli akreditaciju, jer je Flauderovo pisanje na T-portalu s te konferencije za novinare neobjektivno i neprofesionalno, a odnosilo se na pisanje o njegovim dojmovima a ne na sadržaj konferencije - ocijenio je Šišljagić.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) reagiralo je danas na HDSSB-ovo oduzimanje akreditacije novinaru Goranu Flauderu, ocjenivši kako se radi o pritisku na slobodu medija i pokušaju zastrašivanja novinara i redakcija. Apelirali su na Predsjedništvo HDSSB-a da prestane diskreditirati novinare i birati izvjestitelje po svome ukusu jer, ističu, javnosti uskraćuju uvid u rad stranke, ponižavaju novinare kao javne zaposlenike, te srozavaju dostignute demokratske standarde i nanose štetu ugledu HDSSB-a. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox