Skinuli imunitet Petru Čobankoviću

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je ukinulo imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Ćobankoviću zbog slučaja Planinska.

USKOK je podignuo i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera koja se odnosi na slučaj Planinska, a uz njega su optužen i Čobanković te bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević, piše HRT

O zaključcima MIP-a novinare je izvijestila predsjednica Gordana Sobol, nakon za javnost zatvorene sjednice. Riječ je o slučaju preprodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, za koju je DORH podigao optužnice protiv Sanadera, Fiolića i Čobankovića te dviju pravnih osoba - Mesnica Fiolić i Centra za reprodukciju u stočarstvu.

DORH tvrdi da je od preprodaje precijenjene zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Čobanković, Sanader protupravno zaradio 17,3 milijuna kuna, a Fiolićeve tvrtke gotovo osam milijuna kuna. Čobankovića se tereti da je to omogućio. MIP odobrava pokretanje kaznenog postupka kada Sabor ne zasjeda, no Sabor tu odluku mora potvrditi na prvoj idućoj sjednici. (HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox