Skupština Ine: MOL predlaže ponovni izbor pet članova NO

Foto: Ilustracija

Dioničari Ine će na izvanrednoj glavnoj skupštini kompanije, koja je sazvana za 18. prosinca, odlučivati o tri nova člana Nadzornog odbora koja je predložila hrvatska Vlada, a i mađarski je MOL predložio ponovni izbor svojih pet predstavnika u Nadzornom odboru.Tako bi svi članovi u tom tijelu bili izabrani na novi mandat od četiri godine, najavljeno je iz Ine koja je danas putem Zagrebačke burze objavila dopunu dnevnog reda izvanredne skupštine na kojoj će se odlučivati o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora kompanije. Skupština je sazvana početkom studenoga i tada je predloženo da se da se opozovu tri sadašnja i izaberu tri nova člana Nadzornog odbora koje predlaže hrvatska Vlada - opoziv Davora Šterna, Damira Vanđelčića i Gordane Sekulić, a izbor Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika.

Danas objavljenom dopunom poziva izvanredne skupštine, mađarski MOL predlaže opoziv te ponovno imenovanje na mandat od četiri godine pet članova Nadzornog odbora koje u to tijelo predlaže mađarska kompanija, pa bi tako ponovno u Nadzorni odbor bili imenovani György Mosonyi, Oszkar Vilagi, Jozsef Molnar, Szabolcs Ferencz te Ferenc Horvath.

Temeljem prijedloga dioničara MOL, predlaže se glavnoj skupštini da opozove s dužnosti članove Nadzornog odbora te da na novi mandat imenuje članove kako je predloženo, čime se svi članovi Nadzornog odbora izabiru na novi mandat od četiri godine, obrazlaže se u prijedlogu dopune odluke o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora Ine.

Inače, sadašnji je mandat petorici članova Nadzornog odbora koje predlaže MOL istjecao 10. lipnja 2013. godine, a sada bi se ponovno imenovali na novi mandat od četiri godine. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika. Vlada RH je imenovanje tri nova člana Nadzornog odbora Ine predložila krajem listopada, a tada je Nadzornom odboru predložila da za predsjednika tog tijela izabere Sinišu Petrovića. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox