Slovenija: Ako imaš dugova, ne možeš u parlament

Jedan od novih zastupnika u slovenskom parlamantu mogao bi ostati bez mandata nakon što se doznalo da njegova tvrtka duguje 100.000 eura jer kupcima nije isporučila već plaćenu robu.

Nije mi bila namjera da prevarim kupce, u teškoće sam došao zbog ekonomske krize, brani se parlamentarac Ivo Vogrin. On se u parlament probio preko Građanske liste Gregora Viranta, kao svježe političko lice, a inače je obrtnik i poduzetnik.

Vogrinova tvrtka, specijalizirana za montažu prozora, roleta i vrata, kupcima je dužna 100.000 eura koje su već uplatili za montažu prozora i vrata, ali im nisu isporučeni. Vogrin je predsjedniku stranke obećao da će podmiriti svoje obveze, a u suprotnom će svoj mandat staviti na raspolaganje stranci, objavili su slovenski mediji.

Predsjednik stranke Virant tvrdi da ga Vogrin prije kandidiranja nije obavijestio o svojim poslovnim problemima, te je stranci tako uzrokovao moralnu i političku štetu. Ukoliko ne vrati novac kupcima ili ne isporuči ono što su mu platili do kraja ožujka, prema tvrdnjama Viranta bit će mu oduzet mandat. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox