Slovenija: ponuda Agrokora "praktično blokirana"

Uprava slovenskog trgovačkog lanca Mercator svojom je ponudom da preuzme Pivovarnu Laško (PL) praktično onemogućila da ju preuzme njen hrvatski konkurent, koncern Agrokor, navode u subotu slovenski mediji.

 

Postupak koji je u četvrtak otvorio direktor Mercatora Žiga Debeljak ponudom da će otkupiti PL, a time i 23,34 posto Mercatorovih dionica koje su se prodavale u paketu 52 posto dionica, a za koje je Agrokor ponudio 221 euro za dionicu, znači "de facto blokiranje Agrokorova pokušaja preuzimanja", navodi u subotu ljubljanski list Delo.

Slovenski mediji dodaju da vjerojatni mandatar za sastav nove slovenske vlade Zoran Janković koji je nekada vodio Mercator nije želio komentirati Debeljakovu akciju, niti je li ona usmjerena samo na blokadu Agrokorove ponude ili i širenje Mercatorove djelatnosti na proizvodnju piva i bezalkoholnih pića, ali da je izjavio kako je Debeljak vjerojatno "dobro procijenio situaciju" o kojoj sam Janković nije bio obaviješten.

Budući da je Mercator o svojoj ponudi PL-u sada obavijestio i državne regulatore i upravu PL-a, prodaja 23,34 posto dionica Mercatora koje su u portfelju pivovare iz Laškoga sada je zamrznuta najmanje na mjesec dana jer uprava ne smije voditi nikakve prodajne aktivnosti. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox