Slučaj "Kermas": Priveden i rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin

U istražni centar Županijskoga suda u Puli jutros je priveden rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, sedmoosumnjičeni u slučaju zloporaba pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara.

 

Hrvatin, koji je s uhićenim Borisom Sorgom suvlasnik rovinjske agencije za nekretnine, nije bio dostupan istarskoj policiji, a Državno odvjetništvo je i za njega zatražilo zadržavanje u pritvoru zbog bojazni od bijega.

Istražni sudac trebao bi do četvrtka popodne odlučiti o istražnom zahtjevu protiv sedmero osumnjičenih te o zadržavanju u jednomjesečnom pritvoru Vinke Cetinski, Marina Sorga, Romine Hrvatin i Borisa Sorga. Preostalu dvojicu Željka Bilića i Gordana Dobrovića istražni sudac je u subotu nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Policija je izvijestila da su osumnjičenici u ime tvrtke "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su već osnovali i to po znatno višim cijenama od njihove stvarne vrijednosti. Također su u ime oštećenog društva pri posredovanju u kupoprodaji nekretnina u kupoprodajnim ugovorima prikazivali više cijene od plaćenih, a za sebe su zadržavali razliku između prikazane i plaćene cijene. (Hina/MJ)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox