Smislite inovativnu ideju za turizam jer ministarstvo dijeli 6 milijuna kuna

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za projekte poticanje inovacija u turizmu koji je otvoren do 31. kolovoza ove godine i za što je predvidjelo ukupno 6 milijuna kuna.

Poziv je objavljen na web stranicama Ministarstva turizma i to u sklopu ovogodišnjeg programa Inovativni turizam temeljem kojeg će sredstva dodijeliti projektima čiji je cilj razvoj novih, inovativnih proizvoda i proširenje ukupne turističke i ugostiteljske ponude. Projekte na ovaj poziv mogu kandidirati trgovačka društva, obrti, zadruge, putničke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, udruge i drugi.

U povodu objave tog poziva ministar turizma Veljko Ostojić naglasio je da su inovacije, svježe ideje i novi zanimljivi proizvodi dodatni iskorak u ukupnoj ponudi te da to odredište pozicionira na višu, još kvalitetniju razinu. Stoga, kako kaže, kroz program Inovativni turizam žele još snažnije potaknuti inovacije u turizmu, a to je i u skladu s trendovima na svjetskom turističkom tržištu.

Taj je program jedan od ukupno osam ove godine u sklopu kojih će Ministarstvo turizma ukupno dodijeliti 32 milijuna kuna potpora i poticaja, a sve s ciljem jačanja cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i civilnim sektorom. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox