Solani Nin dodijeljeno 1,2 mil kn bespovratnih sredstava za ekološku proizvodnju

Projekt Solane Nin, težak 1,4 milijuna kuna, pod nazivom Cvijet soli i poslovanje – ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj predstavljen je danas u Baroknoj kući, u Ninu. Projekt vrijedan 186.135,68 EUR sufinancira Europska unija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstvo poduzetnišva i obrta u iznosu od 158.066,42 EUR, dok Solana Nin participira s udjelom od 28.069,26 EUR. Cilj dodjele bespovratnih sredstava je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji.

Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, koja će zadovoljiti sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprijeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt.

«Ovaj projekt dodatno potvrđuje da smo sa svim svojim dosadašnjim aktivnostima prepoznati kao propulzivna hrvatska tvrtka, koja sa svojim autohtonim slanim proizvodima predstavlja zdravog partnera u Europskoj uniji. Projekt će nam sigurno osigurati kvalitetnu platformu za daljnji razvoj ekoloških proizvoda na bazi soli, proizvedenih iz čistog Jadranskog mora, te će donijeti dodatnu vrijednost našim kupcima.» - izjavio je Ivan Tomić, operativni voditelj Solane Nin i projekt menadžer projekta koji je dodao da je ovo samo jedan od investicijskih projekata koje Solana Nin planira realizirati u predstojećoj godini.

Projekt, kojem je cilj povećanje kompetitivnosti i prepoznatljivosti hrvatske industrije soli, razvojnog potencijala i konkurentnosti Solane Nin na svjetskom tržištu, uživa punu podršku i lokalne vlasti, Gradskog poglavarstva grada Nina i turističke zajednice, kao i lokalnog stanovništva.

«Ovaj iznimno financijski vrijedan projekt, koji pridonosi globalnom cilju promoviranja zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda najviše vrijednosti, uvelike korespondira i sa strateškim odrednicama razvoja turizma grada Nina. Nadalje, šalje poruku svim poduzetnicima i lokalnim vlastima pojedinih odredišta da je nužna sinhronizacija svih aktivnosti u destinaciji, jer se time može postići kvalitetnija sinergija za nastup na svjetskim tržištima.» - dodala je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice kraljevskog grada Nina i član Nadzornog odbora projekta.

U projektu, uz institucije, supotpisnike ugovora o bespovratnim sredstvima, sudjeluje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao koordinacijsko tijelo te Razvojna agencija Zadarske županije-ZADRA, koja je Solani Nin pružila potporu u provedbi projekta dodjele bespovratnih sredstava iz EU fondova i nadležnih institucija. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook /LinkedI /Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox