Span je prva hrvatska IT kompanija s ISO certifikatom za suzbijanje podmićivanja

Span je prva domaća IT kompanija i tek treća kompanija u Hrvatskoj s certificiranim sustavom za suzbijanje podmićivanja poznatijim kao ISO 37001, koji definira Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO).


Potvrdu o usklađenosti s anti-korupcijskim normama obavila je certifikacijska kuća SGS Adriatica. Ovo je rezultat aktivnosti koje Span provodi već niz godina, a koje su usmjerene protiv svih oblika korupcije i neusklađenosti.
Spanov sustav za suzbijanje podmićivanja temelji se na osnovnim politikama koje propisuje uprava, a podrazumijeva i razne procedure koje, primjerice, opisuju načine prijave neprimjerenih radnji, definiraju odnos prema zviždačima te prema poslovnim darovima, kao i načine procjene rizika u pojedinim segmentima poslovanja. Tu su i brojni obrasci koji služe za procjenu djelatnika, kupaca i dobavljača kao i Kodeks poslovnog ponašanja s kojim svi zaposlenici trebaju biti upoznati i koji trebaju slijediti.

Najnoviji ISO certifikat, šesti po redu, dodatna je potvrda transparentnosti i visokih standarda koje svakodnevno primjenjujemo u poslovanju. Ovo postignuće jasno odražava smjer kojim idemo te predstavlja dodatno jamstvo kvalitete, što pridonosi izgradnji još snažnijeg povjerenja u odnosima s korisnicima, izjavio je Dragan Topalović, Spanov direktor kvalitete, te zaključio kako ovakva neovisna priznanja predstavljaju sve snažniju prednost kad je riječ o tržišnom natjecanju.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox