"Spice Boys" se neće izvući tako lako

Damir Polančec i ostali optuženi za malverzacije u Podravci teške 400 milijuna kuna, ovog puta i ostaju optuženi u aferi "Spice". Naime, potvrđena je USKOK-ova optužnica te odbijeni svi prigovori obrane da je dokazni materijal prikupljen protivno zakonu, prenosi novilist.hr.

 

Sudac Ivan Turudić, koji predsjeda optužnim vijećem Županijskog suda u Zagrebu, potvrdio je da su odbijeni svi prigovori obrane te da su svi materijali u slučaju prikupljeni u skladu sa zakonom.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec trebao je svjedočiti u postupku protiv Ivana Gotovca i Svjetlana Stanića zbog afere "Mali maestro". Međutim, zbog sjednice optužnog vijeća bio je spriječen pa će na tom postupku biti ispitan 24. veljače.

USKOK je za nanošenje štete Podravci optužio i bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića, piše jutarnji.hr. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr, www.jutarnji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox