Splićani protiv tvrtke Kerumove djevojke: "Dalje prste od Marjana"

Splitska Inicijativa građana "Za Marjan" održala je miran prosvjed pred zgradom Pravnog fakulteta nakon čega ih je stotinjak otišlo u susjednu zgradu u privatnu tvrtku Latebra u vlasništvu Fani Horvat, nevjenčane supruge gradonačelnika Željka Keruma, gdje su izloženi natječajni radovi za lokaciju Prva voda.

 

Inicijativa građana "Za Marjan" od gradskih vlasti i dalje zahtijeva da ponište program natječaja na lokaciji Prva voda. 

Pošto su pogledali izložbu, u knjigu dojmova, među ostalim, napisali su: "Nametnici; čuvajmo Marjan od nametnika", "Dalje prste od Marjana", "Sramite se", "Molimo vas, maknite se od Marjana" te "Ne želimo nikakvu gradnju na Marjanu".

Moratorij na gradnju

Novinar Jurica Pavičić je okupljenima rekao da je zemljište kupljeno planski samo kako bi se u dogledno vrijeme ostvarila imovinska korist. Očekuje da će nakon županijske skupštine biti raskinut kupoprodajni ugovor s Latebrom u vlasništvu Fani Horvat koju ne smatraju vlasnikom.

Građani traže da se uvede moratorij na gradnju i izdavanje građevnih dozvola na Marjanu, da se iz GUP-a izbriše planirana gradnja u park-šumi Marjanu, potom da se označi i ogradi park-šuma na mjestima gdje nije ograđena. Među tim zahtjevima su i otkup parcela u park-šumi, i to po razumnoj i za sve jednakoj cijeni, te naposljetku da se prekine svako planiranje i gradnja na Prvoj vodi. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox