Split: Kaznene prijave zbog malverzacija u Uzoru

Odjel za gospodarski kriminalitet splitsko-dalmatinske Policijske uprave podnio je kaznenu prijavu protiv šest odgovornih osoba u splitskim tvrtkama "Uzor", "Tekstil Uzor" i "Jadrankamen" zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili državu, radnike i tvrtke za ukupni iznos veći od 23,5 milijuna kuna, izvijestila je danas policija.

 

Kako je rečeno u policiji, prijavljenu šestoricu se sumnjiči da su kao odgovorne osobe splitskih tvrtki Uzor d.d., Tekstil Uzor d.o.o. i Jadrankamen d.d. iz Pučišća na otoku Braču počinili više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, oštetivši tako navedene tvrtke, državni proračun, Ministarstvo gospodarstva, fondove, zaposlenike triju tvrtki i članove sindikata za iznos od 23 milijuna i 570 tisuća kuna.

Kaznena prijava je proslijeđena na Državno odvjetništvo i prijavljeni se neće privoditi na saslušanje kod dežurnog istražnog suca. Policija navodi da su kaznena djela za koje se osumnjičeni terete počinjena u razdoblju je od 2006. do 2011. godine. (Hina)

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox