Split: Otvoren 1. međunarodni sajam novih tehnologija

Prvi međunarodni sajam novih tehnologija otvoren je u splitskoj Spaladium areni, a cilj mu je prezentiranje i popularizacija korištenja modernih tehnologija te ukazivanje na razvoj novih gospodarskih mogućnosti.


Na sajmu se predstavlja šezdesetak tvrtki od čega 50 iz Hrvatske, a tijekom tri dana sajma održat će se 50 konferencija i okruglih stolova. Na Prvom međunarodnom sajmu novih tehnologija sudjeluju i tvrtke iz Belgije, Poljske, Bosne i Hercegovine te nordijskih zemalja.

Jako smo zadovoljni odazivom domaćih i stranih izlagača. Cilj nam je propagirati sve što je zeleno, a moto sajma je život u zelenoj Hrvatskoj. Očekujemo veliki broj posjetitelja jer ukupan prihod dajemo u humanitarne svrhe i to Dječjem odjelu splitske bolnice za kupnju EKG-a - kazao je direktor sajma Ivo Duvnjak.

Naš znanstveno-tehnologijski park iduće godine u lipnju otvara vrata investitorima po najpovoljnijim uvjetima u ovom dijelu Europe. Nudimo mogućnost upravo novim tehnologijama i to je ono što naša županija u ovom trenutku može ponuditi tržištu - izjavio je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

Posjetitelji na sajmu, među ostalim, mogu razgledati električni auto, solarne sustave, vjetroelektrane te izume domaćih inovatora. Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i uz potporu Vlade, Ministarstva gospodarstva, Splitsko-dalmatinske županije, gradova Splita, Solina i Kaštela te općine Dugopolje. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox