Splitska tvrtka sklopila posao života: Crtaju brodove za Rolls-Royce

Sektor brodogradnje ima budućnost u privatnim rukama. Mala splitska obiteljska tvrtka Armanija, specijalizirane za izradu izvedbene tehničke dokumentacije u brodogradnji, sklopila je posao s Rolls-Royceom, piše 24sata.hr

Iako je brodogradnja središnja tema uglavnom poznata po problemima čini se da i u sektoru brodogradnje neki nižu uspjehe. Tako je mala splitska obiteljska tvrtka Armanija, specijalizirane za izradu izvedbene tehničke dokumentacije u brodogradnji, sklopila je posao s Rolls-Royceom. Radimo proizvodnu dokumentaciju, zadnju fazu prije izrade broda. Imali smo sedam zaposlenih. Zbog novog posla zaposlili smo troje ljudi, a trebat će nam ih još, kazao je Slobodan Maksimović, suvlasnik i osnivač tvrtke Armanija. Maksimović je nekada bio šef Odjela za projektiranje trupa u Brodosplitu, a već sedam godina surađuje s tvrtkom Rolls-Royce Marine.

Da u Armaniji imaju iskustva s veliki poslovima govori u prilog i to da su za Britance radili na dokumentaciji za 27 plovila. U prosincu su potpisali novi ugovor kojim su posao s Britancima povećali za 70 posto. Radimo na njihovim specijaliziranim brodovima dužine 80-100 metara za rad izvan luke. Uglavnom se koriste za opskrbu platformi, prijevoz posade i ostalih potrepština na otvorenome moru, rekao je Maksimović.

Armanija je izradila dokumentaciju za JoyMe, 50-metarsku megajahtu Philipa Zeptera. Surađivali su i s Brodospasom, Atlantskom plovidbom, bračkom Sardinom, solinskim prerađivačima ribe Conex Trade i drugima. Maksimović najavljuje nova zapošljavanja i ne krije optimizam zbog širenja. Uskoro ćemo oglasiti natječaj. Trebamo do pet ljudi sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom iz brodogradnje i strojarstva kako bismo preuzeli još projekata. Nadamo se da će se uskoro u Splitu potpuno projektirati plovila za Rolls-Royce. To je prestižni brend sa 150-godišnjom tradicijom, rekao je Maksimović. Iako nisu htjeli otkriti kolika je vrijednost sklopljenog posla, tvrtka Rolls-Royce Marine na svojim je internetskim stranicama objavila kako je krajem ožujka sklopila ugovor vrijedan 50 milijuna funti. (HT)

 

Izvor: www.24sata.hr
Foto: Tino Juric/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox