Splitski SDP brani Milanovića

Vodstvo splitskog SDP-a danas je stalo u obrano predsjednika stranke Zorana Milanovića kojeg je predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović optužio da svojim istupima proizvodi „crnilo“ u Hrvatskoj i usporedio ga sa sipom.

 

Kada Marasović kaže kako je Milanović 'pustio crnilo' i uspoređuje ga sa sipom, onda je to previše jer je Marasovićeva stranka zavila u crno čitavu Hrvatsku - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević dodavši kako je bivši premijer Ivo Sanader pustio crnilo, a ne Milanović.

 

Jurjević: Kosor dopušta da se budi onaj stari HDZ

Jurjević je danas ocijenio da je jučerašnji skup splitskog HDZ-a, kojem je nazočila i predsjednica stranke Jadranka Kosor, pokazao da se „HDZ ne mijenja nego se vraća starom HDZ-u kojeg je karakteriiziralo vrijeđanje, isključivost i prijetnja“. Gospođa Kosor, koja govori umivenim riječnikom, tolerira da se u njenoj nazočnosti upotrebljavaju najgore uvrede i blaćenja i da se budi onaj stari HDZ - dodao je Jurjević.

Jurjević je također rekao kako nas HDZ-ovci, spomenuvši pri tomu i Jadranku Kosor, koji su „lizali skute“ neprikosnovenom vođi Ivi Sanaderu sada „pokušavaju uvjeriti kako se sve loše može vezati samo uz Sanaderovo ime“.

 

 

Jurjević napominje kako je i sport jedan od načina suradnje među državama

Marasović se usprotivio dolasku Crvene zvezde u Split jer taj klub na svojim dresovima nosi crvenu zvijezdu pod kojom je, kako je rekao, „srušen Vukovar i ubijani ranjenici iz vukovarske bolnice, a od „crvene zvijezde“ su „ubijeni i članovi Torcide“ – navijača Hajduka.

Jurjević je danas uzvratio kao je „crvena zvijezda“ bila simbol antifažizma zahvaljujući kojem je Hrvatska u drugom svjetskom ratu bila na strani pobjednika. Uputio bih Marasovića da pročita Ustav RH u kojem se navodi da je Hrvatska država zasnovana na antifašizmu te se poziva na granice stečene nakon drugog svjetskog rata - dodao je Jurjević. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox