Šprajc do daljnjega neće voditi Dnevnik

S nacionalne dalekovidnice poručili su kako Zoran Šprajc do daljnjega neće voditi nedjeljni Dnevnik i to zbog zlouporabe medijskog prostora javne televizije i jer se nije očitovao na upit Programskog vijeća, piše net.hr.

Dražen Miočić, v.d. urednik Informativnog programa HTV-a i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, zatražili su da se uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika Zoranu Šprajcu izreče mjera upozorenja zbog povrede radne obveze.

HRT ovu odluku obrazlaže na sljedeći način: Kolega Šprajc odbio je dati očitovanje nadređenim urednicima u vezi s upitom Programskog vijeća HRT-a te je zlouporabio medijski prostor javne televizije i Programskom vijeću odgovorio putem ekrana.

Dodaju kako se Šprajc oglušio o naloge nadređenih urednika koji su odgovorni za program prema važećim pravnim aktima. 

Josip Pupovac, predsjednik Uprave HRT-a uvažio je prijedlog i izrekao Šprajcu mjeru povrede radne obveze, a v.d urednik informativnog programa Dražen Miočić rekao je kako Šprajc do daljnjega neće voditi i uređivati Dnevnik, nego će obavljati druga zaduženja.

Sporni prilog

Podsjetimo, prilog novinara Hrvoja Zovka o Vukovaru HRT je proglasio zlonamjernim te je zbog njega zatražena istraga. Šprajc se u nedjeljnom Dnevniku osvrnuo na prilog rekavši: Nećemo ga valjda emitirati na Novu godinu, Dan žena ili Praznik rada.

Objasnio je kako su prilog radili novinar i urednici, a da korišteni materijal, odnosno razgovori između Mile Dedakovića Jastreba i Franje Tuđmana potječu iz arhive HRT-a. Njegov odgovor nije se svidio Programskom vijeću, a Šprajc im je u u nedjeljnom Dnevniku rekao što misli o tome. (jk)

 

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox