Šprem uvodi red u Sabor

Ako je suditi po najavi predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema uskoro bi mogao doći kraj vrijeđanju u Saboru, a zastupnici bi mogli početi raditi i peti dan u tjednu, piše net.hr

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem u intervjuu koji je dao Novoj TV povodom 80 dana od stupanja na dužnost najavio je promjene u radu Sabora, a među kojima je usvajanje kodeksa ponašanja i novo radno vrijeme prema kojem bi zastupnici trebali raditi pet dana u tjednu.

Hrvatska mora ići na kodeks ponašanja zastupnika u kojem se predviđaju, kada se krše ta načela, određene sankcije. Kao što je opomena, javna opomena s objavljivanjem neponašanja dobrog zastupnika i na koncu novčana kazna. Znate, kada netko dobije novčanu kaznu za ponašanje koje je sankcionirano unaprijed, to neke naročito smeta i onda su u situaciji da razmisle da li će ponavljati svoje ispade, rekao je Šprem.

Na pitanje tko bi takvu kaznu provodio Šprem je rekao: To bi radili sami zastupnici, to je teško, ali moguće. Nema tu ruka ruku mije, ovisno koga Sabor izabere u tu Komisiju praćenja primjene kodeksa ponašanja zastupnika. (HT)

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox