Srb: Hrvatski politički lideri ne mogu parirati Tadiću

Posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića istočnoj Hrvatskoj poraz je hrvatske politike i diplomacije u tri elementa - taj posjet nije u ime Srbije, nego je privatni, neće biti traženja isprike, nego iskazivanje žaljenja, te će se pozicionirati Vukovar i Paulin Dvor na istu razinu, izjavio je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb.

Daniel Srb je rekao da će HSP-ov način dočeka Tadića biti dostojanstven, ali žele da bude zamijećen. Pozvao je građane da im se pridruže jer žele da to bude iskaz općeg mišljenja hrvatskih državljana o tom posjetu.

Tadićev dolazak u Vukovar i Paulin Dvor posebno je osjetljiv za hrvatsku politiku, a već sam odabir Vukovara kao simbola herojske obrane i stradanja Hrvata u Domovinskom ratu te Paulin Dvora je neprihvatljiv i poraz je hrvatske politike, rekao je Srb.

Ustvrdio je da je Paulin Dvor mjesto u kojem su "u jednom ekscesu koji je nastao i kao posljedica rata stradali srpski civili", za što su provedeni pravosudni procesi i osuđeni počinitelji.

Ono što bismo mi očekivali od posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića je isprika, a ne žaljenje, i to na takav način da poput Willyja Brandta na samoj Ovčari klekne i zatraži oprost zbog uloge Srbije u ratu na ovim prostorima, zbog agresije i sveg zla koje se dogodilo kao posljedica takve agresije - istaknuo je Srb.

Rekao je kako su očekivali da će hrvatska vlada ostati neutralna i da se neće izravno uključivati u program posjeta srbijanskog predsjednika, a jučerašnja izjava premijerke govori da podupire takvu politiku i raduje se njegovu dolasku.

Srb je rekao da je to za njega bilo određeno iznenađenje te kako je očito da je Tadić - kao regionalni politički lider čvrsto zauzeo tu poziciju, a naši politički lideri, predsjednik i premijerka žele iskoristiti priliku kako bi se pojavili s njim i njemu pružali potporu u obilasku Hrvatske.(Hina)

Naši politički lideri ne mogu očito parirati srbijanskom predsjedniku Tadiću svojom politikom, svojim utjecajem, domišljatošću, načinom predstavljanja hrvatskih interesa i zaštitom one politike koja Hrvatskoj može osigurati probitak - ustvrdio je Srb.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox