Srbijanski mediji o puštanju Purde: To je autogol i diskreditacija Srbije

Odustajanje srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine od kaznenog gonjenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde i još dvojice njegovih suboraca te Purdino puštanje iz pritvora u BiH i povratak u Vukovar teme su o kojima beogradski tisak zasad izvještava s vrlo malo komentara dužnosnika ili analitičara.

Među rijetkim listovima koji navode stajališta nekih političara i analitičara ističe se dnevni list "Press", koji prenosi ocjene nekolicine analitičara i oporbenih političara da je najnovija odluka u slučaju Tihomira Purde srbijanski autogol i diskreditacija države.

Ravnatelj beogradskog Foruma za etničke odnose i analitičar Dušan Janjić kaže da je "potez tužiteljstva velika diskreditacija Srbije". "Proces je trajao jako dugo, Interpol smo zatrpali nedokazanim tjeralicama, ljudi prvo idu u zatvor pa se tek onda traže dokazi", ističe Janjić.

"Press" također prenosi ocjenu političkog analitičara Đorđa Vukadinovića da je odluka tužiteljstva "autogol i blamaža Srbije".

Među reakcijama političara iz srbijanske oporbe list navodi ocjenu Aleksandra Vučića, zamjenika predsjednika vodeće oporbene Srpske napredne stranke, koji kaže kako se srbijanska vlast "ozbiljno uključila u stišavanje prosvjeda u Hrvatskoj". (Hina/jk)

 

 

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox