Stanovi Bundek i Ban centra na tržištu... cijene do 7.000 eura po kvadratu

Kreće prodaja stanova u Bundek i Ban centru u Zagrebu, investitora Stipić grupe i Instituta IGH, piše tportal.hr.  Bundek će koštati od 1.900 do 2.600 eura po kvadratu, a Ban centar, od 5.310 do 7.020 eura.

 

Tomislav Alpeza iz Instituta IGH navodi, piše tportal.hr, da je u pretprodaji potpisano 48 kupoprodajnih ugovora i rezervirana su 23 stana, što je trećina od ukupnog broja. Kupce stanova na Bundeku kreditira Zagrebačka banka uz kamatu od 4,5 posto na 30 godina.

U Ban centru u Cesarčevoj ulici u Zagrebu najskuplji su naravno stanovi na najvišim etažama, i idu po cijeni od maksimalno 7.020 eura po kvadratu, a ne 8.000, kako se ranije predviđalo. Ovi  najluksuzniji stanovi u Ban centru imaju 300 kvadratnih metara, pa će koštati više od dva milijuna eura, a ima ih ukupno šest, od čega su dva rezervirana. Inače, u Cesarčevoj ulici je rezervirano 27 stanova, oko 40 posto od ukupnog broja stanova.

U dogovoru sa susjedima, investitori su pokrenuli inicijativu za proširenje pješačke zone oko Ban centra do Palmotićeve ulice te tvrde da Grad Zagreb 'iskazuje puno razumijevanje' prema toj ideji. Garaže će biti privatne, samo za stanare, ali će biti ponuđene i na tržištu zbog svoje atraktivne pozicije u strogom centru grada.

Vrijednost obaju investicija je 150 milijuna eura, a useljenje na Bundeku se planirano za svibanj, a u Ban centru za kolovoz 2012. godine. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox