Startup Vollo želi digitalizirati autobusni prijevoz u Hrvatskoj i regiji

Čekanje u dugim redovima, pogotovo tijekom ljeta u vrijeme godišnjih odmora, poznata je stvar kako u Hrvatskoj tako i u ostatku regije, ali to ne znači da tako mora i ostati. Domaći startup Vollo nastao je upravo kako bi to spriječio i ponudio alternativu - jednostavniju i bržu online kupnju autobusnih karata.

Vollo je djelo naših mladih snaga, poduzetnika Marka Jukića, dizajnera Darka Škulja i njihove ekipe, koji žele digitalizirati autobusni prijevoz u Hrvatskoj, cijelu ju povezati na jednostavan način te pomoći i domaćim i stranim putnicima. Nudi najjeftinije karte u Hrvatskoj, jednostavnu kupovinu preko internetske stranice ili mobitela u samo nekoliko koraka te ukrcavanje s online kartom.

Internetska stranica Vollo.net omogućuje jednostavnu i brzu pretragu, usporedbu cijena i kupovinu autobusnih karata. Možete birati između nekoliko autobusnih prijevoznika, a Vollo je do sada potpisao ugovore s oko 80% prijevoznika u Hrvatskoj i nudi preko 15.000 relacija. Putnik također ima transparentan uvid u informacije o kvaliteti usluge prijevoznika, pa tako može provjeriti ima li autobus klimu, internet, TV, naplaćuje li prtljagu i slične relevantne podatke. Osim toga, Vollo.net nudi korisne i zanimljive informacije o kolodvorima, popularnim događanjima u regiji te povoljnom smještaju na odabranoj destinaciji.

Biznis model formiran je na način da Vollo uzima proviziju po prodanoj karti, prijevoznik dobiva dodatni digitalni kanal prodaje te se podiže svijest o brendu. Žele razviti sustav kakav koriste avioprijevoznici - nuđenjem popusta korisnicima koji karte kupuju nekoliko mjeseci unaprijed te popusta na kupnju last minute karata. Ponose se najjeftinijim kartama te posebnim ponudama koje nećete naći na kolodvorima.

Planovi za budućnost su veliki,u pripremi je 200 novih prijevoznika širom Europe s preko 150.000 novih ruta, kao i iOS i Android aplikacije. Razvoj projeka financirali su samostalno, bez investitora. "Imali smo nekoliko ponuda, no ono što mi tražimo je investitor partner koji će, osim financijski, projekt podržati u punom smislu te riječi", otkriva Marko Jukić. (PS/SŠ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox