Stjepan Mesić novi gradonačenik Zagreba?

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio kako mu je "nekoliko grupa" predložilo da se kandidira za gradonačelnika Zagreba i napomenuo kako "u politici ništa nije isključeno".

 

Na pitanje ima li planova za povratak u aktivnu politiku u smislu angažiranja na izborima, Mesić je odgovorio kako je s odlaskom u mirovinu rekao da se ne želi više baviti dnevno-političkim pitanjima, ali, nastavio je: Ako me već pitate, došlo je nekoliko grupa k meni s prijedlogom da se aktiviram, ali samo na jednom pitanju, a to je za mjesto gradonačelnika grada Zagreba.

Pošto sam ja bio i gradonačelnik, ali bio sam i predsjednik parlamenta i predsjednik Republike i predsjednik Jugoslavije, valjda računaju da je i to moguće - kazao je uz smijeh bivši predsjednik. Dodao je da bi, ako se na to odluči, morao obaviti "malo veće konzultacije".

Na pitanje "u svakom slučaju, nije isključeno?", Mesić je odgovorio: Pa ništa u politici nije isključeno.

Vezano uz borbu protiv korupcije Mesić je rekao da je vlada Jadranke Kosor učinila mnogo, da je "stvorila prostor" te da institucije rade. U sadašnjim aferama nema političkih igara. Ja se usudim tvrditi da institucije rade svoj posao i vjerujem da će ga napraviti do kraja - zaključio je Mesić. (Hina)


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox