Što mora znati uspješan vođa?

Činjenica da ste na višoj poziciji, ne jamči da će vas zaposlenici slijediti, možda vas trenutačno slušaju iz straha, jer im treba posao ili jednostavno jer ste im nadređeni. Kako bi vas zaposlenici i tim doživljavali kao vođu morate usvojiti neke nove navike, piše Business.hr.

Komunikacija

Što češće komunicirajte sa zaposlencima i to na različite načine, e-mailom, putem grupnih sastanaka, slogana, a ciljeve koje želite ostvariti objasnite im na što jednostavniji način i pratite napredak u njihovu ostvarenju.

Nagrađivanje i motivacija

Za uspješno i na vrijeme izvršene zadatke nagradite zaposlenike, a nagrade neke budu u skladu s njihovim željama.  Dio odgovornosti podijelite sa zaposlenicima, a uspjehe tima što češće proslavite.

Dosljednost

Ako želite biti vođa, važno je da budete dosljedni u stavovima i izjavama jer ćete steći povjerenje zaposlenika. Načini na koje to možete postići  je da što više sudjelujete u zadacima tima, dajete sve od sebe kolik tražite od zaposlenika, stalno radite na sebi i drugo.

Inspiracija

Zaposlenike inspirirajte tako što ćete im izložiti pozitivnu viziju budućnosti i trudite se  da ju ostvarite.

Promjene

Kako bi vas zaposlenici slijedili, prihvaćajte promjene, klonite se rutine. Nemojte se bojati neuspjeha i poduprite zaposlenike u malim rizicima.

Potpora

Budite uz svoje zaposlenike i oni će biti uz vas. Kada promaknete nekog, neka ostali znaju za njegova postignuća. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox