Što nas čeka na ovogodišnjim WinDaysima?

Hrvoje Kapetanović, direktor sadržaja WinDays13 Business konferencije i Tomislav Tipurić, direktor sadržaja WinDays13 Technology konferencije

Ovogodišnja WinDays konferencija postavit će strateški okvir za napredak Hrvatske, koji će zajedničkim snagama predstaviti gospodarstvenici, akademska zajednica i predstavnici vlasti, a rezultate će predstaviti krajem godine u Zagrebu.

 

Poslovni i tehnološki program WinDays13 konferencije, koja će se pod sloganom „Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.“ održati u Umagu od 22. do 26. travnja, predstavio je danas Microsoft Hrvatska. WinDays13 Business stavlja naglasak na trendove i promjene gospodarstva na pragu nove industrijske revolucije, dok će WinDays13 Technology sa 125 predavanja vodećih IT profesionalaca donijeti pregled ključnih tema i trendova u toj grani industrije. WinDays konferencija održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Poslovni dio konferencije bavit će se podizanjem konkurentnosti, stvaranjem novih radnih mjesta te ubrzanim rastom domaćeg gospodarstva, kako bi se što uspješnije uklopilo u europski okvir. Preduvjeti za to su bliska suradnja akademske i poslovne zajednice te stvaranje tehnološki naprednog i sofisticiranog društva. Sudionici će dobiti uvid u budućnost poslovanja u četvrtoj industrijskoj revoluciji, kao i najbolje primjere prakse uspješnih tvrtki, sveučilišta ili institucija.

Koji su izazovi u podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva objasnit će Stephane Garelli, profesor na International Institute for Management Development (IMD), autora Godišnjaka svjetske konkurentnosti. Hrvatsko Nacionalno vijeće za konkurentnost koristi upravo njihovu ljestvicu za usporedbu hrvatske konkurentnosti s ostalim gospodarstvima. Profesor Garelli predvodi i World Competitiveness Center na spomenutom IMD-u i profesor je sveučilišta u Lausanni. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak govorit će o inovacijskoj i industrijskoj strategiji Hrvatske, a predavanja će imati i vodeći svjetski stručnjaci kao što su profesorica Silvija Gradečak s MIT-a i Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology.

Za svaki dobar plan, potrebna je i najbolja podrška. Stoga će WinDaysi, u sklopu tehnološke konferencije, obuhvatiti aktualnosti i najnovije Microsoftove proizvode, koji tvrtkama i pojedincima omogućuju da budu najkonkurentniji i najbolji u tome što rade. Na ovogodišnjoj WinDays13 Technology konferenciji, Microsoft će ugostiti desetak novih predavača, među kojima su i Paula Januszkiewcz, stručnjakinja za sigurnost te Hrvoje Benko, jedan od Hrvata zaposlenih u Microsoft Research. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox