Štrajkački odbor pozvao upravu Večernjaka na pregovore

Zaposlenici Večernjeg lista, koji su 11. dan u štrajku, pisanim su putem pozvali upravu na pregovore, priopćio je  štrajkaški odbor.

Kako uprava Večernjeg lista u prethodnih deset dana štrajka, osim javnih neformalnih poziva, nije predstavnike sindikata i štrajkaškog odbora pozvala na razgovor, i na ovaj im je način potvrđena spremnost na dijalog - stoji u priopćenju.

Dodaje se kako se sindikat i zaposlenici u štrajku slažu s javnim apelima predsjednika Ive Josipovića, premijerke Jadranke Kosor, austrijskog veleposlanika Jana Kickerta, zamjenika predstavnika Europske komisije Paola Berizzija, Sindikata novinara Hrvatske, Hrvatskog novinarskog društva, Svjetske i Europske federacije novinara, sindikata novinara Austrije te kolega iz Styrije, da se nastave razgovori koje je prekinula uprava jednostranim donošenjem pravilnika o radu.

Kako je izuzetno važno da Večernji list kao najveće dnevne novine u Hrvatskoj i kao jedna od najuspješnijih medijskih kuća u Hrvatskoj zadrži svoje vodeće mjesto i u poštovanju radnih prava, predložili smo sastanak između predstavnika uprave i predstavnika sindikata - stoji u priopćenju štrajkaškog odbora "Večernjaka".  (Hina)

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox