Stranci Zagrebparkingu duguju 10,5 milijuna kazni za parkiranje

Zagrebparking ponovno udara, ovoga puta na vozače vozila stranih registracijskih oznaka koji su u u 2010. godini i prvih šest mjeseci ove godine zaradili 11,5 milijuna kuna kazni za parkiranje. Zagrebparking je od toga naplatio tek jedan milijun, piše Večernji list.

Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga kaže da pri izdavanju računa moraju znati ime i prezime vlasnika, a to sa vozilima sa stranim registracijskim pločicama nije moguće jer nisu u evidenciji MUP-a.

Svako peto vozilo za koje nije plaćena propisana naknada za parkiranje ima strane registracijske pločice. Direktor Zagrebparkinga kaže da je odlučio stati na kraj „turistima“ od kojih mnogi imaju prijavljeno prebivalište u Zagrebu, i to uz lisice, odnosno uz pomoć željezne naprave koja onemogućava kretanje blokiranjem kotača.  U Zagrebparkingu drže da je blokada vozila jedino rješenje.
Ispada da su ljudi koji žive u Hrvatsko građani drugog reda. Kada u Njemačkoj dobijete kaznu za parkiranje, ne možete napustiti zemlju dok ne podmirite dug, objašnjava Mišeta. Dodaje da je jedan Audi Q7 američkih registracijskih oznaka skupio 30.000 kuna dnevnih parkirnih karata koje nije plaćao, a mjesecima je bio parkiran na zelenom valu. Na kraju je ispalo da je vlasnik jedna poznata osoba, inače hrvatski državljanin. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 9. rujna 2011.
Foto: Pixsell

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox