Stranica "Mladi napustimo Hrvatsku" hit na Facebooku

Facebook stranica „Mladi napustimo Hrvatsku“ u manje od 24 sata prikupila je više od 12.000 „lajkova“, a popularnost joj i dalje raste što govori da mladi uvelike razmišljaju o odlasku iz zemlje.

Portal danas.hr doznaje da iza stranice stoji Hrvat koji je završio studij ekonomije u Zagrebu, a sada je na usavršavanju u Njemačkoj.

Za portal je ispričao da ovo ne radi zbog samopromocije te da smatra kako je za zdravo društvo potrebna cirkulacija mladih ljudi svijetom, kako bi ostali u trendu i mogli se razvijati. 

Otišao sam 2008. u Beč na razmjenu na Masterstudij iz ekonomije na godinu dana. Razlog odlaska je bio očit, osjećao sam se skučeno u ovom malom i zatvorenom društvu koje ne vidi dalje od vlastitih granica ili granica bivše nam Jugoslavije. Postavio sam si pitanje nakon završenog studija ekonomije u Zagrebu 2008. je li ovo budućnost koja nam se nudi, moram li živjeti u ovako trulom i nemoralnom društvu gdje je sve izopačeno. Gdje je pošten čovjek nazadan, a prevarant ugledan član našeg društva. Kad sam otišao u Beč, preporodio sam se. Osjećao sam se spojen sa svijetom. Sklopio sam prijateljstva s ljudima sa svih kontinenata i osjećao se sretnim. Moja odiseja me odvela u Njemačku na rad i daljnji studij', ispričao je za portal.

Kaže da mu je  ovom stranicom cilj pružiti priliku mladim ljudima da odu u svijet i da se s novim znanjima i iskustvima vrate u Hrvatsku. (jk)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox