Straussovim mukama nije kraj: Novinarka podiže tužbu za silovanje

Francuska novinarka podnijet će danas sudsku tužbu protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna u kojoj tvrdi da ju je pokušao silovati prije devet godina, izjavio je u ponedjeljak njezin odvjetnik.

 

Odvjetnik David Koubbi rekao je da se tužba Tristane Banon (32) odnosi na incident koji se dogodio tijekom intervjua sa Strauss-Kahnom u jednom stanu u Parizu. Tada je imala 22 godine.

Taj potez Banon, novinarke i autorice nekoliko knjiga, uslijedit će pošto što je Strauss-Kahn u petak pušten iz kućnog pritvora u New Yorku, nakon što su tužitelji objavili da sumnjaju u vjerodostojnost iskaza hotelske sobarice koja ga je optužila za pokušaj silovanja. Istovremeno, francuska Socijalistička stranka izvijestila je kako je malo vjerojatno da će se Strauss-Kahn uključiti u predsjedničku utrku 2012.

Glasnogovornik socijalista Benoit Hamon rekao je da je ideja da se on natječe za predsjednika "najmanje vjerojatan" od svih scenarija o političkoj budućnosti bivšeg šefa MMF-a. Dajmo Dominiqueu Strauss-Kahnu prostora za disanje i pustimo da progovori kada za to bude spreman - rekao je Hamon na konferenciji za novinare. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox