Stručnjaci odgovaraju: Godišnji odmor za radnicu koj je bila na rodiljnom dopustu

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Naša radnica (zaposlena kod nas već više godina) bila je na rodiljnom dopustu, te se vraća na posao. Na rodiljni dopust otišla je u prvoj polovici 2014. godine, te za tu godinu nije koristila godišnji odmor. Moramo li navedenoj radnici omogućiti da iskoristi godišnji odmor iz 2014. godine? Pitanje je postavio čitatelj O.S., a odgovor na njega daje pravni savjetnik s područja radnih odnosa časopisa Poslovni savjetnik.

Odgovor: Vaša radnica u 2014. godini radila je dio godine, a dio godine bila je na rodiljnom dopustu. Za tu godinu nije još koristila godišnji odmor. Stoga, vaša radnica za 2014. godinu ima pravo... (PS/LP)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj-kolovoz 2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.  

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox