Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kada je izvjesno da radnik ne zadovoljava na probnom roku?

Moramo li čekati istek probnog roka da bi utvrdili da li radnik na probnom roku zadovoljava ili ne zadovoljava i ako možemo otkazati ugovor o probnom radu, koliko vremena moramo dati radniku prije toga kako bi se pokazalo da li zadovoljava na probnom radu? 


Pitanje je postavio čitatelj O.V. iz Varaždina, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever
Odgovor: Nakon početnih pravnih dvojbi, odlukama Vrhovnog suda RH Revr 466/09-2 od 9. prosinca 2009. i broj Revr 860/09- 2 od 20. siječnja 2010. godine. (kao i još nekim prethodnim i kasnijim odlukama ovoga i drugih sudova) zauzeto je unisono stajalište kako ugovaranje probnog rada jest instrument zaštite kako poslodavca tako i radnika, a svrha kojeg je….(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox