Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako izgleda postupak mirenja?

Jedan naš radnik zadobio je težu ozljedu na radu te mu je ista kao takva priznata od strane HZZO-a. Vrijeme provedeno na bolovanju plaćeno mu je u 100% iznosu. Obratio nam se kao poslodavcu za naknadu štete oko koje bi htio razgovarati prije nego li protiv nas podnese tužbu kako navodi, i želi sve riješiti u postupku mirenja. Ovo nam je prvi susret s mirenjem, a kako se nismo svađali moramo li, trebamo li sudjelovati u tom postupku i što nam je za očekivati, koliko bi nas to moglo koštati? Pitanje je postavio pretplatnik iz Velike Gorice, a odgovor na njega dat će savjetnik Poslovnog savjetnika Stipe Šola.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Mirenje je efikasan, neformalan postupak koji pruža stranama u sporu mogućnost da same uz posredovanje stručne osobe miritelja riješe problem, sukob, konflikt bez sudjelovanja bilo izvan tog kruga. To je povjerljiv postupak u kojem sve ono što vi i druga strana iznesete miritelju je informacija koju je dužan čuvati kao poslovnu tajnu. Mjesto provođenja mirenja sami određujete u dogovoru s drugom stranom uz posredovanje miritelja (kod vas, u prostoru kod druge strane ili kod miritelja u prostoru Institucije za mirenje). Mirenje je postupak na koji vi ne morate pristati već je on dobrovoljan i provest će se tek kada... (LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox