Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako se bolje pripremiti za mirenje

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
U sporu smo s kupcem glede različitih tumačenja ugovorenih odredbi radi isporuke i izvođenja građevinskih radova. Kako smatramo da smo obavili radove koji su vrijednosti više od ugovorene, smatramo kako nam je potrebno doplatiti za te radove što druga strana osporava Predloženo je mirenje kao mogućnost rješavanja spora. Na što posebno trebamo obratiti pažnju i kako se najbolje pripremiti za mirenje? 

Pitanje je postavio čitatatelj iz Garešnice, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola.
Odgovor:
Poznavanja načina provođenja postupka mirenja i priprema za samo mirenje dobra je polazna osnova koja bi svakom sudioniku u sporu olakšala postizanje sporazuma. Navest ćemo neke od konstruktivnih smjernica ka učinkovitom rješavanju spora. PS/S.P.

Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad 2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox