Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Mama i tata, da li me volite?

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Nalazim se u vrlo konfuznom periodu života zbog odluke da se suprug i ja razvedemo. Sve bi bilo jednostavno da nemamo kćer koja je predškolka i ne bismo htjeli napraviti pogrešku prema njoj već da pokušamo živjeti bar približno kao i do sada , iako razdvojeni. Molim Vas savjet stručnjaka.
Pitanje je postavila čitateljica iz Velike Gorice, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Darko Sambol.
Odgovor:
Roditelji na mnogo načina mogu pomoći djeci već od samog početka načinom na koji iznose svoju odluku o razvodu. Roditelji ponekad vjeruju da su djeca premala i ne shvaćaju što se u obitelji događa. Na taj način, ostavlja se međutim puno više prostora za interpretacije u kojima djeca sebi pripisuju odgovornost za razvod braka roditelja. Kako bi se to spriječilo, važno je da roditelji budu direktni i pruže djetetu objašnjenje onoga što se događa na način primjeren djetetovoj dobi. Najbolje je ukoliko roditelji odluku mogu reći zajedno i pri tome naglase da djeca nisu kriva za razvod, da se roditelji za njih brinu i da ih oboje vole. U prvom razgovoru ne treba dati previše informacija.....(PS/SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni  2012.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox