Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Manjak motivacije za napredovanjem

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Prije tri mjeseca vratila sam se na posao nakon porodiljnog dopusta. Bila sam odsutna s posla gotovo dvije godine. Prije odlaska na porodiljni bila sam vrlo uspješna i moji su mi nadređeni jasno dali do znanja da od mene očekuju napredovanje i preuzimanje voditeljske pozicije. Naravno da mi je to bilo drago, no otkad sam se vratila imam problem. Od mene se i dalje očekuje isto, ali ja više s tim nisam zadovoljna. Jednostavno nisam sigurna bih li trebala prihvatiti poziciju koja mi se nudi. Kao da mi je izblijedjela motivacija. S druge strane ne znam koliko je pametno propustiti priliku za napredovanje. Što da radim?
Pitanje je postavila čitateljica iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Gordana Kastrapeli.
Odgovor:
Emocije koje spominjete nisu rijetkost, i nisu neobične. Rođenje djeteta često promijeni naše prioritete (posebice kod majki) i čak i kad toga nismo u potpunosti svjesni naše resurse preusmjerava prema brizi o djetetu i zadovoljenju naših obiteljskih potreba. I ne govorim sad o utjecaju koji na nas može imati okolina, jer se još uvijek na žene „s karijerom“ gleda malo iskosa. Govorim o našim unutarnjim osjećajima, vjerojatno instinktima koji su dio evolucije. Često se žene, posebice nakon rođenja prvog djeteta, iznenade koliko je taj događaj promijenio njihovo razmišljanje i očekivanja. Djeca kao da u sebi imaju ugrađen uređaj koji svu pažnju usmjerava na njih.......(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju prosinac 2012.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox